Novinky

Kam na nejlepší těstoviny v Česku?

Vychutnat si pravou atmosféru italské restaurace nebo bistra si můžete nejen v Praze, ale třeba v Brně nebo Českých Budějovicích. Pod vedením českých nebo italských šéfkuchařů se tam připravují speciality z čerstvých surovin a podle tradičních receptů. Máme pro vás zaručené tipy na restaurace, kde si pochutnáte a navíc přijímají stravenky Ticket Restaurant.

BRNO

Avia Café Restaurant

Adresa: Botanická 1, Brno

Web: www.aviacafe.cz

 

Nabídka je sestavena z pokrmů podle mezinárodních receptů se středozemními vlivy, bohatě je zastoupena čerstvá zelenina a byliny. Každý týden obměňují menu podle sezónních surovin.

Cattani

Veveří 6, Brno - Střed

Web: www.cattani.cz

Specialisti na italskou kuchyni vás pohostí řadou delikates včetně fettuccine Alfredo s máslem, smetanou, muškátovým oříškem a parmezánem nebo špagetami se šafránem a chřestem.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Restaurant & shop Olivier

Husova tř. 21, České Budějovice

Web: www.olivierfood.cz

Podnik je vhodný pro návštěvu rodičů s dětmi. Filozofií majitelů jsou čerstvé suroviny a pestrá kuchyně. Nabídka restaurace, kde se nepoužívají umělá dochucovadla či náhražky, vychází zejména z tradiční italské a francouzské kuchyně. Vybrat si můžete ze semolinových a vaječných těstovin, specialitou jsou ravioli plněné husím konfitem z červené cibule a pancetty.

HODONÍN

Ristorante La Rivolta

Národní Třída 15, Hodonín

Web: www.larivolta.cz

Restaurace nabízí vynikající italské těstoviny, rizota a domácí pesta. Jídla jsou připravována pod dohledem šéfkuchaře z těch nejkvalitnějších čerstvých surovin italské či české produkce, a to bez použití polotovarů či průmyslově vyráběných přísad. Specialitou jsou penne s plátky hovězí svíčkové na rozmarýnu se zeleným pepřem a parmazánem.

HRADEC KRÁLOVÉ

Restaurace Aquarium

Rybova 1901/14, Hradec Králové

Web: www.aquarko.cz

V nekuřácké restauraci, která se letos umístila na 46. místě v průvodci Pavla Maurera, můžete sledovat přípravu jídel v otevřené kuchyni, mořské akvárium a občas také živou hudbu. Jednou ze specialit jsou fettuccine s krevetami.

OSTRAVA

Pupík

Na Hradbách 120/2, Moravská Ostrava

Web: Facebook

Domácí italská kuchyně, kde se jídla připravují z pravých italských surovin a podle osvědčených receptů. Kromě několika druhů těstovin si můžete vybrat z celé řady lasagní.

Restaurace La Vida

Františka Hajdy 1397, Ostrava – Hrabůvka

Web: www.restaurantostrava.cz

V této restauraci si můžete vybrat z dokonale složených pokrmů a specialit týmu šéfkuchaře Martina Holčáka, který pečlivě vybírá suroviny. Stálé menu je pravidelně doplňováno sezónní nabídkou. Specialitou jsou fetuccine s krevetami, cherry rajčaty provoněné česnekem a chilli papričkami.

PRAHA

Alforno Focacceria Italiana

Petrské náměstí 4, Praha 1

Web: www.al-forno.cz

Restaurace v srdci Prahy nabízí atmosféru pravé italské focaccerie a autentickou italskou kuchyni. Základ nabídky tvoří vše, co se peče – od pizzy přes lasagne a další těstoviny až po různé druhy masa či ryb. Specialitou jsou tagliatelle s uzeným lososem, cherry rajčaty a listovým špenátem.

Casa De Carli

Vězeňská 116/5, Praha 1

Web: www.casadecarli.cz

Nedávno zrekonstruovaný podnik je splněným snem šéfkuchaře Mattea De Carli a jeho snoubenky Lenky, kteří se seznámili při práci v dublinském hotelu Four Seasons a kteří několik let působili na Manhattanu. Pokrmy připravují výhradně z originálních surovin. Specialitou jsou pětizrnné domácí těstoviny bigoli s kořeněným kančím ragú.

Domácí těstoviny Honza & Matěj

Seifertova 573/11, Praha 3

Web: www.domacitestoviny.eu

Bistro a rozvoz čerstvých těstovin. Majitelé chtějí ukázat své pojetí rychlého občerstvení bez párků, hamburgerů nebo bramboráků. Nabízejí čerstvé těstoviny s širokým výběrem omáček.

Grosseto Marina Ristorante

Alšovo nábřeží, Praha 1

Web: www.grosseto.cz/marina

Plovoucí restaurace na lodi je součástí řetězce Grosseto, který má své pobočky například v pražských Vinohradech, Dejvicích nebo v Průhonicích. Samotná restaurace je rozdělená do dvou podlaží. Prostřední části spodní paluby dominuje moderní otevřená kuchyň, kde jsou všechna jídla připravována před očima hostů. Vybrat si můžete klasickou pastu, čerstvé vaječné, plněné nebo zapečené těstoviny.

Ristorante PAGANA

Vladislavova 17, Praha 1

Web: www.pagana.cz

Rodinná italská restaurace nabízí pravé italské speciality. Kromě tradičních italských pokrmů si pochutnáte na výběru denně čerstvých mořských ryb. Specialitou jsou flambované spaghetti v kole parmezánu dochucené sicilskou salsou.

Wine Food Market

Strakonická 948/1, Praha 5

Web: www.winemarket.cz

Smíchovský Wine Food Market patří v metropoli mezi oblíbené podniky. Hosté tam mohou nakoupit nejrůznější italské produkty včetně čerstvého pečiva a k tomu si dát oběd nebo večeři v Tržnici, kde vaří italský šéfkuchař Gianfranco Iuorio.

Archiv novinek

FOOD – evropský program pro kvalitní a vyvážené stravování zaměstnanců během pracovního dne.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace